100309: Reverse Therapy

6a00e54ed919498833011278d9573f28a4800wiJeg utdannet meg til NLP Coach rett før sistemann ble født og har sett hvordan coaching og "omprogrammering" av hjernen kan gi store forandringer i livet til mennesker. Men jeg har selv aldri praktisert som coach og har av ubevisste grunner skjøvet det bort fra livet mitt. Nå kjenner jeg et fysisk sug mot å komme meg tilbake til dette miljøet (Bodymind?). Jeg savner den delen av livet mitt. En del av det å komme i balanse blir derfor å ta opp igjen denne tråden.

Dette ble jeg først bevisst på da jeg oppdaget Reverse Therapy i min søkeprosess på nettet. Reverse Therapy er en prosess der mennesker lærer å eliminere fysiske symptomer ved å forstå og reagere på de kroppslige symptomenes melding. Det vil si å lære seg å tolke hva Bodymind forsøker å fortelle deg via symptomene for å advare, lede og beskytte deg. Dette er et ekstremt spennende område og en helt ny måte å tenke på. Hvis denne teorien stemmer er det et bevis på hvordan kropp og sinn henger tett, tett sammen. Og det burde gi håp til mange med fysiske og diffuse lidelser der ute. Jeg er nysgjerrig på å lære mer og har allerede bestilt boken (som nå har kommet på norsk).

Mange kan nok føle seg bedre og bli periodevis i balanse og symptomfrie ved hjelp av akupunktur, papaya, klorofyll, natron og omstridte Lightening Therapy. Men hvis man ikke etterhvert finner frem til ÅRSAKEN til de fysiske alarmsymptomene tror jeg man lett kan falle tilbake - igjen og igjen. Reverse Therapy kan kanskje være løsningen?

Sitat fra Reverse Therapy: "Reverse Therapy er basert på forskning utført av Dr. John Eaton i perioden fra 1996 og frem til i dag. Forskningen har undersøkt forholdet mellom kropp og sinn, og mellom følelser, hjernen, nervesystemet og immunsystemet. (Disse studiene kalles ofte PsykoNeuroImmunologi). Dr. Eaton har så utviklet en rekke teknikker for å hjelpe mennesker til å bli bra igjen av en rekke lidelser, bl. a. kronisk utmattelsessyndrom (CFS også kalt ME) og fibromyalgi. Kronisk utmattelsessydrom og fibromyalgi er tilstander som er utløst av at Hypotalamus overbelaster hypofysen og binyrene. Derfor benytter Reverse Therapy betegnelsen HPA-disorder på disse sykdommene. HPA henviser til Hypotalamus, Pituitary (hypofysen) og Adrenal glands (binyrene). Årsaken til at Hypotalamus gjør dette skyldes en konflikt mellom Bodymind (som arbeider mest via den følelsesmessige hjernen eller det limbiske system) og Headmind (som arbeider via tankesentrene i hjernen). Bodymind oppdager at personen er følelsesmessig utsatt på en eller annen måte og sender fornemmelser av forskjellig slag for å varsle om at noe må skje for å gjenopprette en sunn tilstand. Dette kan inkludere å benytte mer tid til seg selv, å si nei til urimelige krav, å si ifra om personlige behov eller å gjøre ting som øker glede og selvtillit. Når Headmind så blander seg inn i denne naturlige prosessen ved å presentere bekymringer, forutsi kriser, eller tror at å ta hensyn til emosjonelle behov er feil eller egoistisk, så blir personen fanget i denne logikken. Bodymind registrerer at personen er i fare for emosjonell overbelastning, og benytter derfor Hypotalamus for å sette i gang en alarmreaksjon i kroppen. Denne alarmreaksjonen lager så symptomene.Når så Headmind registrerer at symptomene blir sterkere, vil dette utløse en angstreaksjon som får personen til å konkludere med at det ikke er noe å gjøre med symptomene. Dette fører igjen til at Bodymind øker styrken på symptomene for å varsle at nå er det på tide å reagere. "

Jeg har ikke funnet så mye informasjon om hvem som praktiserer Reverse Therapy i Norge, men har i allefall funnet en i Askim. Det er ikke spesielt dyrt, sammenlignet med mye annet. Noen trenger en time, andre trenger mer tid. Les mer her.

Kilder:
berli.no, bokkilden, Dr. Eatons blogg

Blogglisten

3 kommentarer

Tine

11.mar.2009 kl.07:52

Kjempespennende! Du kan så mye bra på dette område,denne bloggen gleder jeg meg til å følge videre.

Camilla

12.mar.2009 kl.17:42

Så spennende da. Jeg er veldig interressert i temaept NLP. Leser akkurat nå boken til Anthony Robbins. Meget inspirerende.

Annema

12.mar.2009 kl.18:32

Jeg skrev oppgave om Anthony Robbins. Fascinerende fyr! AM

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits