090309: Mitt blodbilde i dag - "myntrullformasjon"

Innledningsvis må jeg nok en gang understreke at jeg uttaler meg på et subjektivt grunnlag. Dette er mine erfaringer og min personlige overbevisning i forhold til hva som skal til for at jeg skal bli "meg selv" igjen og komme i balanse:

I forrige uke fikk jeg endelig testet mitt eget blod ved hjelp av mørkefeltsmikroskopet på Lillestrøm utenfor Oslo. Det så slik ut:
annmarith002
Første gang jeg prøvde dette var for fire år siden da min egen sønn var syk. Den gangen var blodbildet mitt nærmest perfekt. De røde blodcellene vandret rund for seg selv og sørget for god sirkulasjon og næringsopptak. Og den gangen følte jeg meg også helt frisk. Men utfra alle symptomene som har "ballet på seg" det siste året og spesielt den siste måneden - forventet jeg et annet bilde; at blodet hadde klumpet seg sammen og at sirkulasjon og næringsopptak var redusert. Og det var akkurat som forventet: "Myntrullformasjon" . Egentlig en god nyhet, for da har jeg håp om å bli helt fin igjen. Med myntrullformasjon menes at blodlegemene klistrer seg sammen og trykker hverandre flate - som en stabel med mynter. Dette skyldes visstnok overproduksjon av fibrin, som dermed fungerer som et "limstoff". Fibrinet er stoffet som lager skorpe når vi blir blør. Og med for mye fibrin i blodet vil de røde blodcellene klumpe seg sammen - og dette fører igjen til at det ikke tas opp tilstrekkelig med oksygen og næringsstoffer/mineraler. At noen av blodcellene kan klistre seg sammen er visstnok ikke så unormalt - og skjer gjerne ved infeksjon. Men vanligvis vil normale friske kropper fikse dette av seg selv. Men når 100% av de røde blodcellene henger sammen begynner er man merkbart syk/redusert. Og utmattelsessymptomer er da uunngåelig på sikt (slapphet, kulde, hodepine, søvnproblemer, leddplager, nummenhet osv.osv). Jeg er nokså sikker på at nesten 100% av ME-pasienter har akkurat denne myntrullformasjonen i blodet sitt (min påstånd).

Jeg velger derfor å tro at "noe" har skjedd med blodet mitt på et eller annet tidspunkt eller over tid. Kanskje skjedde det ved blodoverføringen for halvannet år siden. Infeksjon? Overbelastning? Ikke vet jeg. Dette kan jeg for lite om. Men jeg har i allefall et håp om å bli helt meg selv igjen ved hjelp av papain fra Papayaplanten. Papain har den fine evnen å bryte opp sammenklistrede røde blodceller (myntrulleformasjon) -  slik at oksygenopptaket på hver enkelt røde blodcelle vil øke og normalisere seg. Så nå har jeg begynt på Papayatabletter. En tablett tre ganger daglig. Bør tas mellom måltider for et maksimalt opptak. Det er viktig å drikke masse vann i tillegg, for å rense ut overskuddet av fibrin via lever og nyrer. Erfaringen hittil viser at mange ME-pasienter av en eller annen grunn kronisk overproduserer fibrin og må fortsette med papain-tilskuddet for å holde seg friske. Det vil man jo selv merke ved å teste dette ut på kroppen ved å ta en pause.

Gladnyheten er at jeg allerede etter et par dager merket en forskjell. Hodepinen begynte å lette. Og nå har jeg så smått begynt å få tilbake varmen i kroppen, hender og føtter. Det er de første tegnene på at blodet begynner å bli tynnere og at sirkulasjonen begynner å komme i gang igjen. Så da er det forhåpentligvis slutt på å måtte legge seg med Ulvangundertøy og ullsokker for overhodet å finne varmen under dyna om kvelden! Med andre ord er jeg håpefull og veldig optimistisk. I følge Papayashop og Erik Bergström-klinikken i Göteborg kan det ta 3-4 måneder før man begynner å merke markant bedring (spesielt de som er veldig syke). Jeg skal tilbake å teste blodet mitt om 3 måneder - og det blir veldig spennende....

Til de av dere som er rammet av ulike former for utmattelses-symptomer eller kjenner andre som er det - les denne solskinnshistorien. Ellers kan jeg jo nevne at klorofyll fra helsekosten kan gjøre samme jobben som papain. Det er i allefall min erfaring fra da min sønn var syk. Klorofyll har i tillegg en blodrensende effekt. Husk bare at du må ta høyere dose enn det som står på flasken.

Her finner du mer info - og i tillegg kan du google (finnes en del forskning på dette fra utlandet):
Erik Bergström-klinikken i Gøteborg
Papayashop (Lillestrøm)


 
 
 
Blogglisten

12 kommentarer

Line

09.03.2009 kl.14:40

Utrolig spennende dette!!Har aldri hørt om dette eller Papayatabletter..Det er noe jeg skal prøve ut.Har en diagnose som har mange fellestrekk med ME.Takk for tipset!

fru storlien

09.03.2009 kl.18:05

hei. Jeg har vært innom nettsiden og lest. Jeg må bare kvitte meg med en stygg hoste før jeg bestiller time - ingen vits i å reise dit når jeg er forkjølet i tillegg til slapp og uggen. Lykke til videre - og takk for inspirasjon!

Annema

09.03.2009 kl.18:31

Line: Test ut. Det er jo ikke skadelig. Lykke til og fortell hvordan det går. AnnemaFru Storlien: Sikkert lurt å være ganske virusfri når du drar dit. Lykke til. Fortell hvordan det gikk. Annema

Josefin

10.03.2009 kl.00:35

i innlegget ditt angående denne bloggen kom jeg ikke videre med linken og så glemte jeg den bort litt - MEN nå kom jeg på det igjen og har lest veldig mye interesangt allerede, selv om du jo så vidt har begyntSkal sende denne siden til mamma, for jeg vet denne kommer til å interesere henne OG jeg fikk meg jammen noe å tenke på jeg ogsåGLEDER MEG TIL MERE!!!

Annema

10.03.2009 kl.11:29

Tusen takk Josefin. Kjempekoselig å høre. Annema

kjersti

18.03.2009 kl.08:42

Hei!Vet du om man kan få sjekket dette på laben hos fastlegen? Bor laaaangt fra Oslo...Takk for to flotte blogger som inspirerer i hverdagen!

Annema

18.03.2009 kl.09:39

Kjersti: Jeg tror desverre ikke det. Man må ha et mørkefeltsmikroskop for å få gjort det. Du kan evt spørre om de har et slikt mikroskop på legekontoret eller på nærmeste sykehus og be dem se på blodet ditt? Hørte noen sa at du kan få gjort dette hos Kilden Helse i Oslo også, men kan ikke si sikkert (for de av dere som bor i Oslo). Mvh Annema

Cathrine

11.11.2009 kl.21:19

Heisann,

Er det på Lillestrøm helseklinikk du fikk testet dette? Og hvordan er formen nå? Spennende lesning!

C

Benedicte

25.09.2012 kl.16:30

Hei Annema :)

Leste dette gamle innlegget ditt da jeg selv lette etter noen som hadde prøvd ut papaya. Har samme myntruller i blodet sammen med utmattelse, og vurderer og prøve dette selv. Fant ikke noen oppdateringer senere i bloggen. Hadde papaya noen positiv effekt? Og hvordan er formen din nå?

Mvh Benedicte

PirkePetter

27.09.2012 kl.01:05

Papain fra papaya og bromelain fra annanas er proteinfordøyende enzymer, og begge virker mot fibrinogen så vel som fibrin, som er et produkt av fibrinogen. Det samme gjør alle krydderurter (hvitløk og løksorter inkludert), mettet fett, CLA, mer proteiner (spesielt aminosyrene arginin, karnosin og taurin) i kosten, samt vitaminene A, C, D, E, K2, og B3, B6 og B9/folinsyre, og magnesium, kopper og selen. Også glykosaminoglykanene glukosamin og kondroitin virker mot fibrinogen/fibrin.

Hovedårsakene til økt aktivitet av fibrinogen/fibrin er betennelse eller anemi, slik at Rouleauxformasjon av blodceller ikke helbredes av papain eller bromelain, da disse kun holder fibrinogen/fibrin i sjakk, men uten å gjøre noe med betennelse eller anemi.

Den vanligste årsaken til ME hva gjelder blod er anemi, og da som regel anemi forårsaket av mangel på ulike B vitaminer, især B12, som gir perniciøs anemi. Mangel på heme er også vanlig. Beste kilde til både B vitaminer og heme er lever.

Mangel på heme, som er nødvendig for å danne hemoglobin, forårsaker også Rouleauxformasjon av røde blodceller da mangel på hemoglobin, som har en negativ elektrisk ladning, gjør at de røde blodcellene ikke frastøter, men tiltrekker hverandre, og dermed klumper seg sammen.

Benedicte

27.09.2012 kl.16:14

Pirke Petter..

Jobber du med disse tingene og går det isåfall ann å kontakte deg?

Mvh Benedicte

PirkePetter

27.09.2012 kl.21:07

Jeg har mer eller mindre pensjonert meg da jeg har flyttet på gård for å dyrke mat og ale opp dyr selv. Så jeg har lagt praksisen på hylla inntil videre. Jeg er imidlertid ikke lege, men ernæringsfysiolog og heilpraktiker.

Jeg jobber ikke med slikt, som du sier, men kjenner til akkurat dette fra forskning på mangel på enkelte B vitaminer og ulike typer anemi. Samt på virkningene av mangel på hemjern i hemoglobin.

De samme B vitaminene er også involvert i kronisk tretthet og ME, da de trenges for å aktiver een prosess som kalles metyleringssyklusen. Mer info her -

http://drmyhill.co.uk/wiki/CFS_-_The_Methylation_Cycle

Jeg deler imidlertid ikke forfatterinnens ideer om å bruke de aktiverte formene av B vitaminene, da det blir for mye "medisin" for meg. Logikken er at alle næringsstoffer du får fra maten må omdannes til aktive former som kroppen bruker. For å få dette til må du ha normal magesyreproduksjon, og de nødvendige næringsstoffer som er involvert i slike prosesser. For akkurat B vitaminer så er det mangel på magnesium som gjør at de ikke blir aktivert i kroppen. Magnesiumtilskudd er dermed enklere og mindre inngrep enn å skulle bruke aktiverte B vitaminer via injeksjoner.

Mangler du B vitaminer mangler du disse i kostholdet, eller du mangler tilstrekkelig magesyreproduksjon og/eller til å ta dem opp og omdanne dem til aktive former. Mangler du magesyre tar du ikke opp mineraler heller, magnesium inkludert.

Nok en faktor som tapper kroppen for akkurat B vitaminer i stor grad er et karbohydrat/sukkerdominert kosthold, da de fleste B vitaminer, samt magnesium, deltar i sukkerstofskiftet. Et kosthold som det som promoteres i denne bloggen, samt de andre kraftmødrenes blogger (http://www.frajordtilbord.no/ http://viblans.blogspot.no/ http://grontvann.com/), vil sikre optimale nivåer av næringsstoffer, normal magesyreproduksjon og optimalt opptak av næringsstoffer.

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits